Påmelding Logg inn Logg inn

Barna merker ikke den ene lille... det går bra.

julie Jun 09, 2019

 

 

…de klarer seg helt fint. Vi blir jo ikke drita av å drikke litt vin til maten eller bare kose oss litt?! 

Skal jeg liksom ikke kunne hygge meg i det hele tatt da?! Ærlig talt.

Det er klart jeg kan kose meg med et glass vin til maten nå og da. Herregud, folk er mer prektige enn engelen Gabriel jo? Verden har blitt en vegansk gulrotkake! Spar meg.

Du har helt rett, de merker ikke det første glasset med vin.

De merker det før du drikker det første glasset med vin. De merker det før du tar inn noe som helst.

Det går under ett stort område, ett som er større enn vi tenker over, det går under:

PERSONLIGHETSFORANDRING

Denne forandringen trer inn, i det du vet at glasset er på vei.

Husker du det?

At hver gang du er ferdig på jobb letter trykket litt? Du blir hakket gladere? Endelig nærmer dagen seg slutten og vinen begynnelsen?

Vi forandrer oss allerede i planleggingsfasen, når forventningene er der og målet sikret. Vi trer inn i en annen verden som barna ikke kjenner. 

De er avvist uten at vi vet eller tenker over det.

"Jammen datteren min hadde det jo fint i går hun. Hun klagde da ikke på noen ting, og koste seg med venner og film".

  • Gjorde hun det, eller gjorde hun det beste hun kunne ut av det?
  • Smilte hun fordi hun hadde det bra, eller smilte hun tappert?

 

Sannsynligvis gjør barna våre det beste de kan ut av en situasjon de ikke skjønner, men ikke liker. De sier ikke noe? Det er klart de ikke gjør det: de takler.

 

Du kommer til å bli hakket gladere før drinken i dag også. I det du vet at den er rett rundt hjørnet. På det tidspunktet blir du hakket mer utålmodig med de rundt deg. Det er på den tiden av døgnet det blir et hælvete for deg mentalt hvis barnet ditt skulle finne på å slå seg, eller få urinveisinfeksjon. Det er ikke plass til en tur på sykehuset rett før drinken er i anmarsj.

Det eneste du har plass til da er den kommende drinken.

Heldigvis for meg hadde barna mine en far den gangen småulykker inntraff. Han kjørte dem til lege eller sykehus, mens jeg kunne slappe av med vodka cola foran gullrekka. Jeg ryddet alltid vei for drinken min. Alltid. 

Du våkner også med den samme forandrede personligheten hvis du drakk i går. Du er fyllesjuk, og dagen i dag kommer til å dreie seg mer om neste drink enn den kommer til å dreie seg om barna.

Får du den ikke før i kveld, dreier det seg om å holde ut. Skal du på lekeland i dag ja? Eller på tur i skogen? De flinke aktivitetene dreier seg mest om å få tiden til å gå, så kvelden kan komme igjen.

Kanskje du ikke en gang trenger å vente så lenge? Kanskje barna klarer seg selv om du tar en øl litt tidligere på dagen?

Personlighetsforandringen din våkner du med, og den blir hengende igjen selv med noen promillefrie timer. Den blir værende hos deg fordi du venter på neste sjanse. Neste kosetime. Det var mitt liv for fem år siden, så jeg vet at du ikke vet helt hvem du er nå. 

Du vet ikke hvor mye personligheten din forandrer seg selv før du hever glasset. Du er ikke klar over hvor utålmodig du er i forhold til barnas leggetid i kveld. Du har ingen planer om å se noe av dette fordi det må skyves bort. Det må skyves bort fordi du fortjener det. Det skulle bare mangle! Vi fortjener da voksentid!

Her får du vite både hva, hvorfor og hvordan om avhengighet>>> 

 

 

Close

Du vet ikke om du er avhengig

Her har du tre gratis tips om drikkevaner og forskjellene på om man avhengig og ikke. Du laster ned filmen anonymt og kan se den med en gang her. Du er velkommen til å bruke et fiktivt navn i feltet under: